Preventie

De sportprestaties van het paard zijn afhankelijk van verschillende factoren. 

Om uw paard gezond en in een goede sportconditie  te houden, is het van groot belang dat het management rondom uw sportpaard optimaal is. Het gaat immers om een topsporter.
Verschillende professionals houden zich hiermee bezig. Denk hierbij aan een trainer, dierenarts, tandarts, hoefsmid, zadelmaker,etc. In dit rijtje hoort zeker de fysiotherapeut thuis .De fysiotherapeut is immers de specialist als het gaat om houding en beweging van het sportpaard.  Beginnende blessures worden eerder herkend en erger kan voorkomen worden. Door op regelmatige basis uw paard te laten nakijken en eventueel behandelen door een fysiotherapeut , zorgt u ervoor dat het sportpaard in optimale vorm blijft en geen kleine blessures oploopt bij intensieve training. Tevens kan er advies gegeven worden omtrent het trainen en rijden van het paard.

Er wordt hiervoor het sportpaard genoemd, maar in principe komt ieder paard in aanmerking voor preventieve controle en behandeling. Tevens paarden die in het verleden geblesseerd zijn geweest of oudere paarden, jonge paarden in opbouwende training etc verdienen extra aandacht. 

Monique de Baar
Hertenkampsweg 46
8171 PT Vaassen
06-53623332
 
werk01 werk02 werk03 werk04