Biografie

Van jongs af aan rijd ik paard, en vanaf 20 jaar ben ik serieus met de dressuursport.

Ik heb meerdere keren op Z nivo gereden en rijd nu ook nog intensief in de dressuur met verschillende paarden. Daarnaast heb ik de instructeursopleiding ORUN fase 1 gevolgd om meer in zicht te krijgen hoe het is om les te geven.

 

Ik had altijd de droom om dierenarts te worden, helaas ben ik enige malen uitgeloot.

Inmiddels was ik met de studie fysiotherapie begonnen aan de Jan van Essen te Amsterdam.

Na mijn studie in 1989 te hebben afgerond ben ik als humaan fysiotherapeut gaan waarnemen bij oa het  CIOS. Daarnaast ben ik me gaan toeleggen op de sportfysiotherapie en heb daarvoor opleidingen gevolgd. Na  heel wat rondzwervingen binnen enkele vakgebieden en beroepen ben ik in 2007  begonnen met de opleiding Fysiotherapie voor Dieren te Barneveld. En heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van Paarden.

Nadat ik enige jaren humaan fysiotherapie met fysiotherapie voor paarden heb gecombineerd, ben ik me vorig jaar helemaal gaan toeleggen op de paarden.

 

Op een trainings meeting van Horse Academy Bartels ben ik aanraking gekomen met de flexchair.

Door zoveel positieve berichten vanuit de kant van de ruiters,trainers en fysiotherapeuten die met de stoel werken, heb ik besloten me daarin te verdiepen. Wat is er leuker dan een optimale samenspel tussen ruiter en paard. Als humaan fysiotherapeut, gespecialiseerd in paarden kan ik, zowel de ruiter als het paard een zet in de goede richting geven wat betreft het rijden en dat is mijn ultieme doel.

Monique de Baar
Hertenkampsweg 46
8171 PT Vaassen
06-53623332
 
werk01 werk02 werk03 werk04