Flexchair

Romp Balans Trainer

VelDonĀ® ontwikkelde de innovatieve FlexChair/RBT. Met deze evidence-based RugBalans Test- en Trainingsunit beoordelen (en behandelen zo nodig) gecertificeerde paramedici, de actieve stabiliteit van de lage rug. Met een zender op de Flexchair/RBT en een ontvanger op het beeldscherm wordt de rugfunctie middels een computerprogramma inzichtelijk vastgelegd.

De beoordelingstest, uitgevoerd met de FlexChair/RBT, wordt Persoonlijke Actieve Rug-test of kortweg PAR-test genoemd.

Deze PAR-test bestaat uit het maken een zestal geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op.

Kleur- en gebiedsverdeling en regelmaat van bewegen zijn bepalend voor de beoordelingsscore. Deze PAR-score zal varieeren tussen 0 tot 100. Aan de hand van deze uitslag en de persoonlijke beoordeling van de therapeut wordt het oefenschema/behandelplan bepaald. De totale duur van de PAR-test bedraagt 13,5 minuten.

Met de training, uitgevoerd met de FlexChair/RBT, wordt, naar aanleiding van de PAR-test analyse, de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.

Deze sessies, uitgevoerd in het trainingscentrum, zijn zeer effectief, zeker als deze gecombineerd worden met huiswerkoefeningen thuis. Zie verder onder produkten het “kleinmateriaal”.

Het transparante karakter, het snel zichtbare behandelresultaat en de eenvoud van de methodiek maken dat deze methodische aanpak naadloos aansluit bij de vraag van zorgverzekeraars de verleende zorg transparant te doen zijn in doelmatigheid en noodzakelijkheid.

 

Monique de Baar
Hertenkampsweg 46
8171 PT Vaassen
06-53623332
 
werk01 werk02 werk03 werk04